Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе категоричен, че клубът няма да прави прибързани ходове на трансферния пазар и да плаща колосални суми за нови футболисти. Според германския специалист цената на някои играчи е изкуствено завишена, а повод за това негово изказване бе сагата, която се разиграва с бразилеца Алекс Тейшейра от Шахтьор Донецк.

Изпълнителният директор на „червените“ Йън Ейър летя до Америка, за да води преговори с ръководството на украинския тим и да отправи официална оферта на стойност 24,5 млн. паунда. Предложението на английския клуб обаче не бе прието, като от Шахтьор настояха за далеч по висока сума – 38 млн. паунда.

Ейър вече се завърна в Англия, но според медиите в страната, преговорите между двата клуба продължават. Близки до тима от „Анфийлд“ твърдят, че ръководството на „червените“ е готово да увеличи офертата си до 29 млн. паунда, но не и повече.

„Аз съм нормален, умен човек, така, че защо трябва да прахосвам пари? Ние разполагаме с пари, но това не е Дисниленд. В Ливърпул имаме бюджет, работим с него и трябва да свършим много неща. В момента се строи нова трибуна и други подобни неща, говорим за дългосрочно развитие на клуба“, коментира Юрген Клоп.

„Не трябва да стоим на едно място, не живеем само днес. Всичко е за бъдещето и именно затова съм тук. Знам, че мога да се справя с напрежението, то не е проблем за мен. През целия си живот, през всичките тези 48 минути съм бил под напрежение. Свикнал съм“, каза още Юрген Клоп.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS