Нападателят на Фулъм Клинт Демпси допълнително засили спекулациите по свой адрес, като заяви, че му се играе в Шампионската лига. Според медиите в Англия американецът почти сигурно ще напусне „Крейвън Котидж“, като Тотнъм и Арсенал са основните кандидати за подписа му.

Желанието на играча да усети вкуса на най-авторитетния клубен турнир обаче почти сигурно вади „шпорите“ от борбата, тъй като заради триумфа на Челси във финалния мач през следващия сезон те ще играят в Лига Европа. 29-годишният Демпси пък хвана окото на доста клубове, след като успя да отбележи 23 гола във Висшата лига.

„Благодарен съм на Фулъм за всичко, което направиха от клуба за мен. Тук остават някои от най-добрите ми спомени, откакто играя футбол“, каза голмайсторът на „котиджърс“. „От друга страна обаче остава желанието ми да играя в Шампионската лига. Искам да се пробвам на най-високото ниво.“

„Искам да постигна колкото се може повече в кариерата си. Като погледна назад, мога да кажа, че досега съм успял да реализирам повечето от възможностите пред мен. Затова винаги ще искам да играя в Шампионската лига. Това е нещо, което никога не съм правил, и бих искал да го направя. По този начин ще мога да си кажа: „Хей, опитах, направих го. Няма значени дали бяха или не бях достатъчно добър.“, допълни Демпси.