Отборът на Арсенал победи с 3:0 Уест Хем в лондонското дерби от 29-ия кръг на Премиърлийг. Мачът се игра на „Емирейтс“. Попаденията за домакините реализираха Оливие Жиру, Аарън Рамзи и Матийо Фламини.

Любопитното е, че Арсенал има вече 15 различни футболисти, реализирали попадения в Премиърлийг през настоящия сезон.

Футболистите на Арсен Венгер опитаха да вземат надмощие над своя съперник още в началото на срещата, благодарение на комбинативен футбол с повече пасове, докато играчите на Уест Хем действаха предимно на контраатаки.

Отборът на Арсенал доминираше през първото полувреме, но съумя да реализира попадение едва в продължението. Няколко добри шансове се отвориха пред Аарън Рамзи, Алексис Санчес и Тио Уолкът.

В 24-ата минута Оливие Жиру пропиля най-чистото положение за своя отбор, но стреля в страни от вратата на Уест Хем.

Точно преди двата тима да се отправят на почивка, френският нападател на Арсенал Оливие Жиру получи прекрасен пас от Аарън Рамзи, за да завърши чудесната атака през центъра с точен удар в горния ляв ъгъл за 1:0.

След почивката, в 69-ата минута Месут Йозил излезе сам срещу вратаря, но вместо да стреля, подаде на Аарън Рамзи, който прати топката в аут.

Вторият гол бе реализиран в 81-ата минута. Оливие Жиру върна жеста на Аарън Рамзи с прекрасен пас, за да може последният да увеличи преднината за 2:0.

Само три минути по-късно резултатът се превърна в класически. Матийо Фламини, който току-що бе влязъл на терена, остана непокрит от защитата на гостите и се възползва от асистенция на Санти Касорла за 3:0.

След успеха Арсенал заема трето място във временното класиране с 57 точки, докато Уест Хем е на 10-ата позиция с 39 пункта. Лидер е Челси с 63 точки, но и с два мача по-малко.