Англия спечели изключително важни три точки за класирането в група Е след класическа победа над Естония в квалификация за Евро 2008. „Трите лъва” вече имат 23 точки, колкото има и Хърватия преди обаче да са се е изиграла другата среща от потока тази вечер.

На легендарния Уембли възпитаниците на Стив МакЛарън съвсем закономерно водеха с 3:0 още преди почивката, след като демонстрираха по-голяма класа и хъс за победа от съперниците си, които са сочени за един от отборите-аутсайдери в групата.

Първото попадение падна още в 11-та минута. Шон Райт Филипс прати топката от малък ъгъл в мрежата на естонците след чудесен пас на Майка Ричардс, за да вдигне целия стадион на крака.

Победният ход на домакините продължи и в следващите минути на срещата. Така се стигна до 32-та минута, когато Уейн Рууни след чудесна атака започнала от Джо Коул и Майкъл Оуен, прати за втори път топката зад вратаря на гостите.

Малко след това дойде и най-черната минута в двубоя за естонците, които си сами вкараха третото попадение в собствената си врата. В опита си да изчисти топката от малкия пеналт след удар на Ашли Коул Таави Ран отклони кълбото от траекторията му и то се спря във вратата на Естония.

Така Англия заема второто място във временното класиране с 23 точки, толкова колкото имат хърватите, които са лидери, но са и с мач по-малко.