Холивудските звезди Райън Рейнолдс и Роб МакЕлхени са все по-близо до това да придобият уелския футболен клуб Рексъм, след като членовете на Wrexham Supporters Trust (WST), собственик на клуба, гласуваха в подкрепа на офертата.

Двамата актьори си поставят за цел да върнат отбора в Английската футболна лига, като се надяват това да се случи с увеличаване на броя на феновете на стадион "Рейскорс Граунд" и увеличаване на популярността му по света. В момента Рексъм се състезава в петото ниво на английския футбол.

WST заяви, че повече от 91 процента от членовете са взели участие в извънредно гласуване, след което офертата за закупуване на клуба е одобрена с повече от 1800 членове.

"При условие на окончателно споразумение RR McReynolds Company, LLC ще поеме 100% контрол над футболен клуб Рексъм от WST. И двете страни ще продължат с финализирането на подробностите за закупуването, а привържениците на Рексъм ще бъдат уведомени за това възможно най-скоро", се казва в изявление на тима.

Основан през 1864 година, собствеността на футболния клуб е в ръцете на феновете от 2011 година насам. Според ББС сделката за закупуването на акциите на клуба ще влее 2 милиона лири в касата му.

Рексъм изпадна от Английската футболна лига през 2008 година, но в историята си тимът има три участия на четвъртфиналите за купата на Англия.