Мениджърът на Съндърланд Рой Кийн заяви, че ако Ливърпул успее да привлече Гарет Бари от Астън Вила, ще се превърне в главен претендент за титлата от Висшата лига.

Трансферът обаче би се осъществил доста трудно, тъй като Мартин О’Нийл вече отхвърли две оферти за своя капитан, тъй като мениджърът иска за него 18 милиона лири.

След пристигането на Роби Кийн на „Анфийлд” от Тотнъм това лято, Кийн изрази мнение, че ако и Бари акостира при „червените” трудно някой ще може да ги спре по пътя към върха в Англия.

„Ливърпул трябва да бие Юнайтед, Арсенал и Челси. Всичко е толкова просто. В последните години това обаче не се отдава на Бенитес и компания”, заяви Кийн.

„Затова платиха толкова пари и привлякоха Роби, и искат да си осигурят услугите на Бари. И двамата са невероятни футболисти, нужни на един отбор за големи дербита. За това се харчат и големите пари. Ако спечелят Висшата лига тази година, никой няма да се обърне назад и да гледа колко пари са отишли за Кийн. Ако вземат и Бари, тази цел може наистина да се осъществи”, завърши мениджърът на Съндърланд.