В първото си интервю, ден след като подписа с Ливърпул, Роби Кийн изрази решителността си да помогне на „червените” да се преборят за първа титла от Висшата лига от 1990 година насам.

Новият номер 7 има огромно желание да превърне единствения си медал от престоя в Тотнъм – в куп отличия с екипа на новия си тим.

„Убеден съм, че можем да се преборим с Манчестър Юнайтед и Челси за първото място в Англия”, заяви Кийн, цитиран от официалния сайт на „мърсисайдци”.

„Ако погледнем състава и играчите, които вече са на „Анфийлд”, заедно с още някое и друго ново попълнение, не виждам причина защо да не сме претенденти за върха”, продължи той.

„Ливърпул е един изключително голям, голям клуб и хората очакват подобни приоритети и цели от нас. Феновете разчитат на нас”, посочи бившият капитан на Тотнъм.

„Дошъл съм на „Анфийлд”, за да печеля неща”, заяви още Кийн.

„Цялото ми семейство са фенове на Ливърпул. Помня всяка Коледа искаха екипи и други сувенири на „червените”. Супер е, че вече анцузите са ми безплатни”, призна острието, който коментира и ротационната политика на Рафаел Бенитес.

„Ако искаш да си най-добрият, трябва да разполагаш с голям състав. В последните няколко години всичките ми треньори го правят – както Мартин Йол, така и Хуанде Рамос. Трябва да призная, че изкарах много добри сезони в Тотнъм”, добави Роби Кийн.

„Всичко зависи от мениджъра и това, какво реши той – аз съм тук в името на отбора, а не за лични облаги”, завърши новият нападател на Ливърпул.