Нападателят на Тотнъм Роби Кийн призна, че през лятото по всяка вероятност ще се окаже в друг клуб и въпреки че предпочита да играе в елитен отбор, може да премине в тим от Чемпиъншип.

Изминалият сезон бе един от най-сложните в кариерата на Кийн - първо той загуби мястото си в основния състав, след което премина под наем в Уест Хем, но там го споходиха контузии, а клубът изпадна от Премиършип.

Сега Роби Кийн ще играе с тима на Ирландия два мача срещу Северна Ирландия за Купата на Нациите, квалификация за Евро 2012 срещу Македония в Скопие и контрола с Италия в Лиеж.

"Завършилият сезон бе пълно отчаяние, но сега това е в миналото. Концентрирам се в предстоящите 4 мача, след което ще взема пауза за няколко седмици и ще забравя за футбола. После ще се върна в Тотнъм и ще видим какво ще стане. Контрактът ми с "шпорите" е за още една година и смятам, че те ще искат да получат някакви пари за мен", коментира Кийн.

Потенциален кандидат за него е Куинс Парк Рейнджърс, но досега няма никакви официални контакти между него и новия член на Премиършип.

"Да бъда честен - шансовете да остана в Премиършип са малки, но за мен главното е да получавам удоволствие от футбола и да играя повече, възможно е в отбор, в който ще мога да помагам на по-младите", допълни Кийн.