Мениджърът на Съндърланд Рой Кийн заяви, че се чувства готов да започне първия си сезон във Висшата лига.

Ирландецът смята, че е подготвен, тъй като се учил от най-добрите и има пълно право, тъй като негови мениджъри са били легендите Брайън Клъф и Алекс Фъргюсън съответно в Нотингам Форест и в Манчестър Юнайтед.

Кампанията за Кийно и Черните котки започва утре на Стейдиъм Ъв Лайт, където ще гостуват Димитър Бербатов и Тотнъм.

„Надявам се, че съм научил нещо от мениджърите, при които съм играл, не само в Манчестър Юнайтед, но също Брайън Клъф и тези, при които съм играх, когато бях на 10 или 11 години”, каза Рой Кийн.

„Надявам се целия този опит да ми помогне, но ще го кажа само веднъж, дори най-добрите мениджъри правят грешки. И аз направих няколко миналата година, но ми се ще да мисля, че бързо се уча.”

Рой Кийн заяви, че думата оцеляване е забранена в съблекалнята на тима, тъй като целта пред отбора е да играе дълги години в Премиършип.

„Какво значи оцеляване? 15-ти? 16-ти? 17-ти? Ние действахме правилно през миналата година, но ние бяхме постигнали нищо с този клуб. Ние искаме да продължим да надграждаме и се надяваме да имаме успех за много години напред. Висшата лига е пълна с хора, които в пълна степен заслужват уважение. Хора, които са имали успех не само за един сезон, а за дълги години”, каза още наставникът на Съндърланд.