Мениджърът на Нюкасъл Кевин Кийгън е споделил пред собственика на клуба, че не може да гарантира оставането на отбора във Висшата лига. Притесненият шеф на „свраките” поиска кризисна среща с Кийгън след поредното поражение, този път от Блекбърн на „Сейнт Джеймсис Парк”.

Източник от клуба разкрива за въпросната дискусия: „Всички знаем, че Кевин е изключително честен човек и той открито каза на Майк какво мисли. Майк искаше да знае, дали Нюкасъл е сигурен за мястото си в елита, но Кевин не му каза нищо подобно. Той говори за трудните мачове, които предстоят и за това колко е ниско самочувствието на момчетата. Беше повдигнат и въпросът защо е нямало нови попълнения през зимата.”

Евентуалното изпадане на Нюкасъл би струвало милиони на Ашли. „Свраките” са само с 28 точки, на три от зоната на изпадащите, където тимът може да се озове много скоро. В следващия кръг му предстои гостуване на Ливърпул, а след това и на Бирмингам. „Трябват ни 40 точки, за да останем. Но в никакъв случай не можем да сме сигурни в това,” споделил Кийгън пред Майк Ашли.