Бившият мениджър на Нюкасъл Кевин Кийгън може да съсипе тотално клуба, след като изиска 25 милиона паунда компенсация от собственика на „свраките” Майк Ашли. Ако изслушването завърши с решение Ашли да изплати сумата, то босът на тима от Северна Англия може да го постави под административно управление.

Кийгън иска девет милиона паунда за остатъка от тригодишния си договор, като освен това настоява и за пропуснати бъдещи печалби. Той е отхвърлил първоначалното предложение на Ашли за четири милиона паунда, но близък до клуба разказа: „Кийгън е луд. Наистина ли иска да разори Нюкасъл?! Лудост е да си мисли, че ще получи такава сума, но вероятно вижда в това последната голяма възможност да лапне сериозна пачка. За човек, който твърдеше, че обича клуба, това е много, много странно.”

В 85% от случаите, съдията отсъжда в полза на служителя, а не на работодателя. Подобен дълг би създал допълнителни проблеми на Майк Ашли, който отчаяно се опитва да продаде клуба. Отпадането на Нюкасъл от Висшата лига вече лиши отбора от много големи постъпления – около 50 милиона паунда по-малко.