Бившият селекционер Кевин Кийгън заяви в ексклузивно интервю за ББС, че най-вероятно никога повече няма да работи като треньор. 56-годишният Кийгън за последно води Манчестър Сити през март 2005 година. Сега той се занимава с интерактивната футболна атракция „Сокър Съркъс” в Глазгоу.

„Мисля, че животът ми вече върви в друга посока,” коментира Кийгън пред предаването Inside Sport. „Никога не се знае, аз получавам доста оферти от футболни отбори, но аз съм взел решение да направя нещо различно в живота си и ще го следвам.”

„От последния си мач в Манчестър Сити не съм гледал среща на живо, от стадиона и дори не помня точно кога беше този последен двубой,” добави специалистът.

Кийгън стана треньор след блестяща футболна кариера в клубове като Ливърпул и Хамбургер. Той е два пъти Футболист №1 на Европа и има 63 мача за националния отбор.

През 1992 година Кийгън стана мениджър на Нюкасъл, където прекара пет години, а след това продължи кариерата си последователно във Фулъм, Англия и Ман Сити. Той бе спряган за завръщане на „Сейнт Джеймсис Парк” през лятото като футболен директор, но с привличането на Сам Алърдайс за мениджър тази възможност пропадна.

Според слуховете, Алърдайс се е противопоставил на този ход, който бе определен от Кийгън като съвсем нормален. „Невъзможно е да привлечеш Сам Алърдайс и след това да искаш някой, който ще стой над него и ще представлява заплаха. Сам щеше да е глупак, ако бе оставил това да се случи, а ако бях приел и аз щях да съм глупак,” заяви Кийгън.

Опитният треньор сподели мнението си, че монополът, който осъществяват Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и Ливърпул върху английския футбол, се отразява негативно върху играта. „Трудно е да се наместиш в челната четворка. Защо? Защото парите, които те получават от тези позиции ги държат над останалите,” смята Кийгън. „Всички мислят, че има четири водещи клуба, които представляват една лига, а другите клубове си играят в свое първенство. Сега обаче вече има и такива отбори, които се борят да нарушат тази хегемония и в това е разликата.”