Франк Лампард и Челси ще постигнат договорка и нов контракт ще има, обяви изпълнителният директор на „сините” Питър Кениън. Босът отказа да подхранва слуховете, че Аврам Грант ще бъде освободен след края на сезона, ако не успее да донесе титлата в Англия или трофея от Шампионската лига.

29-годишният Лампард вече на няколко пъти изрази притесненията си от отношението на клуба към него и към преговорите за нов договор. Настоящият контракт на полузащитника е до 2009 година, но той иска да се подсигури още сега и да има идея за бъдещето си.

„Разговорите, които ще проведем с Франк, ще си останат между нас, това е важното. И двете страни ясно показаха, че искат да се разберат. Надявам се, че рано или късно това ще стане,” заяви Кениън днес, по време на жребия за Шампионската лига в Нион.

На въпрос дали това ще стане преди края на сезона, шефът добави: „Мислим реалистично. Не искам само да подсилвам спекулациите, да започнат сега да се броят дните до лятото. Ние сме решени да намерим добър вариант за двете страни, които да задържи Франк на „Стамфорд бридж”.

Относно мениджъра Аврам Грант, Питър Кениън добави: „Ние сме назначили Аврам с договор за четири години. Работата му никога не е била свързана със спечелените трофеи този сезон. Той е нает, за да придвижи Челси напред и да продължи изграждането на онова, което сътворихме през последните три години. А и сезонът още не е приключил.