Помощник треньорът на Манчестър Юнайтед Карлош Кейрош отправи официално извинение към защитника на Бирмингам Мартин Тейлър, когото нарече „палач”. Португалският помощник на сър Алекс Фъргюсън спомена това, когато избухна срещу рефера Мартин Аткинсън край тъч линията по време на последния мач на тима срещу Портсмут. В обидите на Кейрош попадна и футболистът на Помпи Ласана Диара.

Асистентът днес отправи своите извинения посредством клубния уебсайт, но само и единствено към Мартин Тейлър, не и към рефера и Диара.

„Искрено съжалявам, ако коментарите, направени под афекта на емоциите, са били изтълкувани грешно,” казва Кейрош. „Всички в Юнайтед знаем, че Мартин Тейлър не е такъв играч. Всичко, което имах предвид е, че в днешния футбол, заради скоростта му, трябва да сме по-бдителни за ненавременни влизания. Извинявам се, ако с моите думи съм наранил някого.”

Кейрош обвини Диара, че е ударил с лакът Кристиано Роналдо и реферът е пуснал твърде груба игра и тя е ощетила крилото през целия мач.

„Затова Тейлъровците в играта оцеляват, а някои от най-добрите играчи в света не могат да играят. Това трябва да спре,” крещеше Кейрош в събота.

Футболната асоциация на Англия обаче разследва думите както на Кейрош, така и на Фъргюсън и се очаква да последват наказания.