Уругвайският нападател Единсон Кавани смята, че съотборникът му в националния отбор Луис Суарес е по-добър футболист от новата придобивка на Реал Мадрид Гарет Бейл, който през лятото счупи всички трансферни рекорди. Според Кавани, ако от Ливърпул решат да се разделят със звездата си, то със сигурност Суарес ще струва по-скъпо от уелсеца.

Вчера Суарес отново показа световната си класа, като наниза четири гола във вратата на Норич при успеха на „червените“ с 5:1. Суперлативите за нападателя дойдоха, след като откри резултата на „Анфийлд“ с фамозен гол, който дълго ще се помни.

„И четирите гола, които Луис отбеляза бяха от най-висока класа. Това, което прави обаче, не ме изненадва, защото знам на какво е способен той. Не знам какво е неговото бъдеще, но ако той бъде продаден, сигурен съм, че Ливърпул ще иска рекордна сума за него“, коментира Кавани.

„Трансферният рекорд бе счупен това лято, но за мен Луис струва повече от това. За мен той е единственият футболист в момента, който е на нивото на Роналдо и Меси. Ако два или три от най-големите клубове в Европа проявят интерес към него, то мисля, че ще счупи трансферния рекорд със сигурност. Като гледате как играе, трябва да признаете, че това би си струвало“, каза още Единсон Кавани.