Нападателят на Ливърпул Дирк Каут сподели пред официалния сайт на клуба, че „мърсисайдци” имат сили да спечелят турнира за Купата на Англия.

 

Днес бе теглен жребият за петия кръг на надпреварата, който отреди Ливърпул да се изправи срещу тима от Чемпиъншип – Барнзли.

 

Възпитаниците на Рафаел Бенитес вече изгубиха всякакви шансове за титлата в Англия и ще съсредоточат силите си върху ФА Къп и Шампионската лига.

 

„Смятам, че можем да изминем целия път до финала на „Уембли”. Имаме класа да се справим с всеки тим”, коментира холандският национал.

 

„Трябва да се съсредоточим и да вярваме в себе си. Въпреки че в момента не показваме най-доброто от себе си вярвам, че в най-скоро време ще си върнем формата.”

 

„Миналата година загубихме от Арсенал в третия кръг на турнира и това бе доста разочароващо. Тази година се справихме с Лутън и Хавант. Ще видим какво ще се случи, но трябва да бъдем готови за всеки тим”, продължи Каут.

 

„Знаем, че в първенството ще ни бъде много трудно и в момента ни остава да се опитаме да завършим на колкото се може по-висока позиция. Все още сме в турнира за Купата и Шампионската лига. Трябва да се представим по-добре в лигата, но в същото време искаме да спечелим всеки един трофей”, каза още холандецът.

 

В най-интересния мач от петия кръг на турнира един срещу друг се изправят тимовете на Манчестър Юнайтед и Арсенал. Челси пък ще спори с Хъдърсфийлд.