Дирк Каут вярва, че завръщането на Кени Далглиш ще помогне на играчите на Ливърпул във възвръщането на загубените позиции като лидер в Англия.

Въпреки че не спечели нито един от трите си мача под ръководството на Далглиш, холандецът смята, че шотландецът ще вдъхнови своите футболисти за успешна серия в първенството.

„Преди шест месеца играх във финала на Световното първенство, а миналата седмица бях победен от Блекпул. Това е нещо, което не бива да се случва, защото сме по-добри”, заяви Каут.

„Мисля, че Далглиш е може би един от най-важните бивши играчи и мениджъри на Ливърпул. Просто трябва да слушаш публиката, за да разбереш колко е важен, а с играчите е същото”.

„Никога не е лесно за мениджър, който идва по средата на сезона, но той вече ни помогна много и съм сигурен, че ще се справи по-добре за в бъдеще. Хубаво е, че имаме няколко тренировки допълнително да се подготвим за следващия мач (с Уулвърхемптън в събота)”.

„Трудно е да променим нещата бързо, но аз съм уверен, че с мениджъра и играчите ще бъдем по-добри, отколкото бяхме по-рано през сезона. Просто е въпрос на време”, допълни Каут.