Халфът на Арсенал Санти Касорла заяви, че е доволен от престоя си на "Емирейтс", като дори направи сравнение между първенствата на Англия и Испания.

"В Англия може повече да се забавляваш. Играта е по-отворена. Не може да се каже кое е по-добро от двете първенства, но сега определено се забавлявам повече на терена. Във Висшата лига може да научиш нови неща и по този начин да израснеш като футболист. В Англия се залага по-малко на тактика и повече на свободните пространства", смята Касорла, който говори и за мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер.

"Арсен е много компетентен човек, който си разбира от работата. Всеки ден научавам нещо ново от него. Различен е от всичките ми треньори до този момент. Философията му е близка до тази на Пелегрини - и двамата искат да владеят играта, чрез задържане на топката и доминиране на терена. Разбира се, имат различни методи на работа. Арсен ми даде абсолютна свобода. Дава ми указания да играя в лявата зона, но няма против, когато се преместя в центъра на терена или изобщо, когато сменям позицията си. Това ме прави много щастлив", добави още Касорла.

"Поправили сме няколко грешки, които допускахме през миналия сезон. Тогава не бяхме много концентрирани и загубихме доста мачове, но сега сме си взели поука", допълни испанският национал.

"Месут Йозил е нещо различно. Той е роден талант и прави магия на терена. Той може да промени развитието на даден двубой с добър контрол върху топката и прекрасните си пасове. Изненадани бяхме, че дойде в Арсенал, но за нас той беше подарък", каза още той. /БГНЕС