Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс смята, че неговият колега от Манчестър Сити Джо Харт трябва да премине в Манчестър Юнайтед или Милан, ако гражданите не се класират за Шампионската лига този сезон.

Според испанския национал, Харт има потенциала да бъде най-добрият вратар в света, но трябва да играе на най-високо ниво, за да трупа опит.

„Съгласен съм с Капело, че Джо Харт може да бъде най-добрият в света. Ако трябва да бъда честен през последните пет години не е имало вратар, който да се доближава до Буфон или мен, но Харт има този потенциал”, каза Касияс.

„Когато аз и Буфон наближим края на своите кариери, Джо ще бъде в разцвета на своите сили. Очаквам тогава той да е номер едно в света. Освен няколко мача за английския национален отбор, той не е играл на най-високо ниво, а има нужда от това, за да става по-добър.”

„Харт трябва да играе в Шампионската лига. Ако Сити не се класират за нея, той няма да остане в отбора. Манчестър Юнайтед и Милан имат застаряващи вратари и Джо би бил перфектен вариант за тези отбори”, завърши испанският страж.