Защитникът на Челси Рикардо Карвало заяви, че лондончани все още имат отлична възможност да запишат дубъл през този сезон. Възпитаниците на Аврам Грант продължават борбата за титлата в Англия, а във вторник излизат срещу Ливърпул в първи полуфинал в Шампионската лига.

В четвъртък Челси победи с 1:0 тима на Евертън и по този начин намали преднината на Манчестър Юнайтед на върха на само две точки. „Червените дяволи” са обаче с мач по-малко, а на 26-ти този месец предстои сблъсък между двата тима на „Стамфорд Бридж”. Той обаче може да се окаже без особено значение, ако възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън запишат успех при гостуването си на Блекбърн днес.

„Победата над Евертън бе много важна за нас, особено след равенството с Уигън (1:1). Знаехме, че нямаме право на грешка и че трябваше да победим”, заяви Карвальо.

„Титлата все още е възможна. Гостуванията на Блекбърн винаги са трудни и се надявам, че Юнайтед ще загубят точки там. Ще бъде трудно да спечелим трофея, тъй като зависи и от Манчестър, но все пак ще видим какво ще стане. Трябва да спечелим всичките си мачове до края, но няма да се предадем. Вярваме, че ще изгубят точки”, изрази увереност португалецът.

„Последния път срещу Ливърпул загубихме на дузпи, а преди това с гол, който никой не видя. Трудно беше да го преживеем”, закани се защитникът.