Нападателят Карлос Вела подписа нов дългосрочен договор с Арсенал, съобщиха днес от лондонския клуб. Оттам не обявиха срока на контракта, но стана ясно, че ще е за продължителен период от време.

„Доволни сме, че Карлос Вела подписа нов дългосрочен договор с клуба,” заяви мениджърът на „топчиите” Арсен Венгер за официалния сайт на Арсенал. „Карлос е фантастичен талант и ние вече видяхме проблясъци на неговия талант. Да не забравяме, че той е само на 20 години, така че все още има да извърви много път.”

„Инвестирахме много в Карлос, като го пратихме за две години в Испания, да натрупа опит. Сега, когато отново е при нас, работим здраво всеки ден, и мога да кажа, че е вълнуващ процес. Очакваме с нетърпение да видим Карлос да бележи попадения с екипа на Арсенал дълги години,” добави Венгер.

Вела има осем мача с първия състав на Арсенал този сезон. Той е играл 19 пъти за Мексико и има шест гола с фланелката на родината си. „Много съм щастлив, че подписах нов договор, и се радвам, че ще остана още много години в Арсенал,” каза самият Карлос. „Искам да работя здраво и да помогна на клуба да спечели трофеи. Искам да остана тук задълго и знам, че това идва със своите отговорности. Ще продължа да се трудя, за да покажа на треньора и на феновете защо съм тук.”