Карлос Тевес ще стане футболист на Манчестър Сити днес или най-късно утре, информират медиите на Острова. Според различните издания, сделката ще бъде финализирана съвсем скоро. The Times съобщава, че играчът и ръководството на „небесносините” ще си стиснат ръцете в рамките на следващите близо 48 часа.

Въпреки спънките, свързани с това чия собственост е аржентинецът, изглежда всички страни вече са постигнали споразумение, според което Тевес ще стане съотборник на Мартин Петров и Валери Божинов. Мениджърската агенция (Media Sports Investments - MSI), която държи правата на нападателя, ще получи 25,5 милиона паунда.

Според Daily Mail, футболистът може да се присъедини към Манчестър Сити още днес. Като се очаква дори до броени часове да премине медицински прегледи. Информацията сочи, че седмичната му заплата ще бъде в размер на 150 хиляди паунда.

След този трансфер, ръководството на Сити вече ще може да се насочи предимно към подсилване на отбранителната си линия, като първото място в този списък заема капитанът на Челси – Джон Тери.

Очаква се Карлос Тевес да се присъедини към новия си тим преди отборът да отпътува за първото си предсезонно турне в Южна Африка в сряда. Ако нападателят подпише с „гражданите”, 25-годишният играч ще се нареди до останалите нови попълнения на тима през летния трансферен прозорец – Гарет Бари, Роке Санта Крус и вратаря Стюарт Тейлър.