Новото попълнение на Манчестър Сити Карлос Тевес е убеден, че съвсем скоро отново ще печели трофеи. 25-годишният нападател отхвърли възможността да продължи престоя си в градския съперник на „небесносините” – Юнайтед, и се съгласи да облече екипа на „гражданите” след сделка на стойност 25 милиона лири.

Договорът на аржентинеца е за 5 години. Карлито последва Гарет Бари и Роке Санта Крус, които подписаха със Сити миналия месец.

„Мениджърът Марк Хюз и собственици на тима са много амбициозни. Това ми стана ясно още след първия разговор, който проведохме”, заяви Тевес пред „Daily Mail”.

„Имам възможност да бъда част от изграждането на един голям отбор. Надявам се да спечеля много трофеи със Сити. В момента има голямо вълнение около отбора. Особено като се погледне какви качествени играчи бяха привлечени през лятото и възможността за привличането на още такива до края на трансферния прозорец”, продължи бившият съотборник на Димитър Бербатов.

„Собствениците на Ман Сити ясно заявиха, че искат да направят всичко по силите си да превърнат този отбор в изключително привлекателен за играчите. Очаквам с нетърпение да се превърна в част от предстоящото приключение” каза още Карлос Тевес.