Манчестър Сити изигра поредния си хубав мач под ръководството на Роберто Манчини, и разби с 4:1 Блекбърн в среща от 21-я кръг на Висшата лига. Карлос Тевес стана първият аржентинец, реализирал хеттрик в Премиършип, а едно попадение добави Майка Ричардс. Мартин Петров отново заслужи доверието на Манчини, и го оправда със силни изяви до 87-та минута, когато бе заменен.

Тевес бе в основата на всичко интересно и атрактивно пред вратата на Блекбърн, като съставът на гостите изглеждаше много зле, и рядко успяваше да се противопостави на своя опонент. Момчетата на Сам Алърдайс са едва на три точки от зоната на изпадащите, и само почетният гол на Мортен Гамст Педерсен бе далеч от необходимото.

Резултатът бе открит още в седмата минута, когато Мартин Петров центрира от корнер, след което Бенжани успя да играе с топката, но Робинсън не овладя, а само изби, за да достигне тя до Тевес, който се разписа. Най-хубавото попадение бе дело на Майка Ричардс, който напредна от своето наказателно поле, преодоля куп защитници, намери Бенжани, последният стреля в гредата, а Ричардс засече отбилото се в стълба кълбо. Това се случи в 39-та минута, а в 49-та резултатът вече бе класически.

Малко след подновяването на играта след паузата, Карлос Тевес отново бе на правилното място, за да матира с точен далечен удар Робинсън за 3:0.

Мортен Гамст Педерсен реализира дежурния си гол срещу Ман Сити, отбор, срещу който вече има четири попадения, в 71-та минута. Така той даде лек тласък в играта на Блекбърн, но защитата на домакините овладя импулса и се справи. Това е и първи гол във вратата на Сити, откакто Роберто Манчини пое треньорския пост в клуба.

В последните мигове от двубоя Карлос Тевес отбеляза и третото си попадение, запечатало крайния резултат 4:1.

Успехът изкачи Ман Сити до четвърта позиция в Премиършип с 38 точки, четири зад Арсенал, и шест зад Ман Юнайтед, но „червените дяволи” са с мач повече. Лидерът Челси е с 45 точки.