Отборът на Кардиф записа сензационна победа над вицешампиона Манчестър Сити в мач от втория кръг на Висшата лига. Домакините от Уелс се наложиха с 3:2 над милионерите на Пелегрини, въпреки че гостите успяха да поведат в началото на второто полувреме.

През първата част двата тима не можаха да си отбележат гол, като всички по-интересно в мача се случи през вторите 45 минути. Един Джеко откри резултата с мощен удар от около 25 метра малко след подновяването на играта след почивката.

Това обаче не стресна домакините, които реагираха като ужилени и доведоха нещата до 3:1. Арън Гунарсон изравни в 60-ата минута, след като Джо Харт изби удар на Фрейзър Кембъл. Другите два гола за Кардиф бяха дело именно на Фрейзър. Юношата на Манчестър Сити даде преднина на своя тим в 79-ата минута, а осем по-късно доведе нещата до 3:1.

В даденото от съдията 8-минутно продължение, „гражданите“ успяха само да намалят резултата чрез Алваро Негредо. Така Сити записа първо поражение през новата кампания. В първия кръг тимът на Мануел Пелегрини разгроми Нюкасъл с 4:0. Успехът пък е първи за Кардиф в английския елит.

В същото време Тотнъм записа втори пореден успех, който бе осигурен от Роберто Солдадо.“Шпорите“ се наложиха с 1:0 над Суонси. Нападателят записа четвърти гол на сметката си в последните три мача. Испанецът бе точен от бялата точка през втората част. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Джонджо Шелви, а телевизионните повторения показаха, че решението на главния рефер.

Звездата на Тотнъм Гарет Бейл пък изобщо не се появи на „Уайт Харт Лейн“.