Отборът на Кардиф Сити победи с 1:0 като гост Лестър във първия мач от плейофите за влизане в Премиършип.

Вчера Блекпул успя да обърне Нотингам Форест за 2:1 и взе преднина преди втората среща реванш от плейофите, докато и Лестър, и Кардиф Сити имаха по 20 победи в последните 51 мача помежду си, което предполагаше оспорван двубой.

Двата тима доказаха това в началните минути, като и пред двете врати имаше положения. Първото по-сериозно дойде в 9-та минута, когато Норберто Солано от домакините стреля от фаул, но Маршъл спаси. Солано отново пробва късмета си от пряк свободен удар в 15-та минута, но и този път Маршал бе безгрешен. Гостите отговориха с удар на Чопра в 21-та минута, който мина вляво от вратата на Уейл. В 40-та минута отново Чопра след удар с десния крак отблизо нацели гредата.

В началото на втората част Спиъринг от домакините и Макфейл от гостите имаха добри шансове, но и двамата стреляха над вратата. Кардиф все пак се добра до скъпоценен гол в 78-та минута.

Перфектно изпълнен пряк свободен удар от Пийт Уитингам намери горния десен ъгъл на Уейл. Кардиф продължи да е по-активният отбор до края, но така и не стигна до нов гол.

Така гостите взеха отлична преднина преди реванша, където те ще са и домакини. Победителят от двете срещи ще се изправи срещу триумфиралия в двойката Блекпул и Нотингам Форест в решаващ финален сблъсък за влизане във Висшата лига.