Наставникът на Мидълзбро Айтор Каранка заяви, че няма да се откаже от отбора и не се притеснява за работата си, въпреки че Боро се намира в зоната на изпадащите.

Възпитаниците му срещат Манчестър Сити в мач от четвъртфиналите на турнира за ФА Къп, като ще търсят успех на всяка цена, за да могат да спасят сезона си. Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като "гражданите" възвърнаха формата си.

Каранка е доста критикуван, особено след загубата с 0:2 от Стоук Сити, която прати Мидълзбро в опасната зона. 

Той разкри, че се е срещнал с президента Стийв Гибсън, но твърди, че не са говорили за бъдещето му и той не се страхува, че ще бъде уволнен.

"Не мога да се страхувам от нещо, което не мога да контролирам. Това решение не го вземам аз. Аз трябва да подготвя отбора се представи добре в събота, да им покажа как Манчестър Сити играе и как можем да го бием. Това е единствената ми грижа в момента.", сподели Каранка.

"Докато знам, че дори и един играч тук ме подкрепя, ще се боря за него. Ще се боря докато дават всичко от себе си! Тук има играчи, които са с мен от ден първи и ще дам всичко, за да остана с тях до последно.", заяви специалистът.