Британската медия „Скай Спортс” взе решение щатният анализатор Джейми Карагър да не се появява в ефир до края на настоящия сезон във Висшата лига след грозния инцидент с наплютото от него 14-годишно момиче. Оттам обаче все пак си оставиха вратичка да ползват услугите му през следващата кампания.

Полицията привика наплютия от Карагър фен

Легендата на Ливърпул си изпусна нервите, докато пътуваше с колата си през  уикенда непосредствено след поражението с 1:2 на „червените” срещу Манчестър Юнайтед. Той отвори прозореца си и се изхрачи към колата управлявана от бащата на пострадалата, който пък се идентифицира като фен на Манчестър Юнайтед.

Карагър се извини за постъпката си, описвайки я като „миг на лудост”, след което беше отстранен от ефир.

Свалиха Джейми Карагър от ефир

„След вътрешно разследване „Скай” отстрани Джейми Карагър за остатъка от футболния сезон”, коментира говорител на компанията. „Джейми  пое пълна отговорност за случилото се и ни увери, че ще получи помощта, от която се нуждае, за да не се повтарят отново подобни събития.”

„Преди старта на следващия сезон ще седнем с Джейми, за да обсъдим дали е готов да се върне в своята роля.”

Изявлението на „Скай” идва малко след като бащата на потърпевшото момиче – който сам призна, че е провокирал Карагър – разкри за смъртни заплахи срещу себе си, резултат от публикуването на видеото.