Бившият национален селекционер на Англия Фабио Капело изглежда няма да продължи кариерата си далеч от Острова. Според информацията публикувана в английските медии, Тотнъм води усърдни преговори със специалиста, като най-вероятно Капело ще бъде новият наставник на „шпорите“.

Както е известно, Тотнъм се раздели с Хари Реданп през миналата седмица и сега ръководството на тима прави всичко възможно, за да осигури нов наставник във възможно най-кратки срокове.

Преди броени дни се появи информация съгласно, която ръководството на Тотнъм води разговори с настоящия селекционер на Франция Лоран Блан. От друга страна, според друга, тиражирана версия, „шпорите“ са в напреднала фаза на преговори с бившия наставник на Челси Андре Вилаш-Боаш.

Фабио Капело заемаше поста национален селекционер на Англия в периода от 2008 до 2012 година, като напусна тима в началото на тази година след като капитанската лента на Джон Тери бе отнета от Английската футболна асоциация без неговото знание.

Самият Капело неведнъж е споделял, че се чувства много добре на Острова и най-голямото му желание е да тренира отбор от Висшата лига.

В последните месеци се твърдеше, че е възможно Капело да се завърне в италианската Серия А, но стремежът му отново да се занимава с английски футбол го накарал да откаже отправените към него оферти.

Все пак, няма нищо окончателно. Лондончани са наясно, че ако се спрат на този вариант ще трябва да отделят много средства, за да осигурят на Капело играчите, които той пожелае, както и за стабилна заплата на италианеца.