Английските национали Уейн Рууни, Рио Фърдинанд и Ашли Коул може и да са ценители на изкуството, но техният треньор Фабио Капело показа истински вкус към съвременното изкуство.

Запитан, какво е поискал за Коледа, 62-годишният италианец не скри страстта си към рисуването: „В писмото до Дядо Коледа написах трима съвременни художници – американеца Сай Туомбли, германеца Георг Базелиц и англичанина Питър Дойг.”

Въпреки огромната му заплата, която възлиза на 5 милиона паунда годишно, Капело едва ли би си позволил много произведения. Причината е, че картините и на тримата се продават изключително скъпо, като една от творбите на Дойг през миналата година е била продадена за 5,7 милиона паунда.

Капело разкри и кои са любимите му книги. Селекционерът на Англия сподели, че харесва творчеството на Ричард Капушински – един от най-популярните полски автори, който почина през 2007 година.

В Англия, продължават да се удивяват от вкуса на Фабио Капело, който има къщи в Милано, Мадрид, Лондон и Швейцария. Той разкри още, че е ценител и на балета и най-вече на „Спящата красавица”.

Любопитното е, че наставникът подкрепи преди време и кандидатурата на Барак Обама: „Той е млад, а и е необходима промяна. Надявам се той да вземе правилните решения.”

Още любопитни новини четете тук!