Селекционерът на Англия Фабио Капело се чуди дали си струва изобщо да включва в състава си за Евро 2012 Уейн Рууни, предвид наказанието на играча от три срещи, съобщават английските медии.

25-годишният Рууни бе изгонен в 74-ата минута при равенството 2:2 с Черна гора, след което играчите на Капело се класираха за финалите на турнира догодина в Полша и Украйна. УЕФА обаче наказа нападателя с три мача санкция и определи фаула му срещу противник без топка като "нападение". Така Рууни ще пропусне всички мачове от груповата фаза, ако не обжалва и не спечели обжалването си. От ФА имат три дни да проучат случая и да решат дали да апелират за по-малка санкция.

Според "Starsport", Капело си е признал, че наистина не е трябвало да пуска Рууни в мача с черногорците. Италианецът заяви, че играчът на Манчестър Юнайтед е добре, въпреки че баща му и чичо му бяха арестувани по подозрение за уреждане на мачове. Капело признал пред приятели, че наистина го е яд, че е играл с Рууни, когато на Англия и е трябвало само равенство.

"Той не е доволен", заяви близък приятел на италианеца. Сега спецът трябва да реши дали изобщо си струва да взема Рууни на финалите на Европейското първенство. Попитан след срещата с Черна гора, дали би го повикал, ако наказанието наистина е три срещи, Капело отговори: "Добър въпрос".