Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело заяви, че вижда нападателя на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни като бъдещ капитан на „трите лъва".

„Все още не съм решил, кой ще води отбора за следващия ни мач, Уейн Рууни е страхотен, но по-скоро мисля, че може да е капитан за в бъдеще. Какви качества трябва да притежава – да е лидер, да дава добър пример на съотборниците на терена’, започна Капело.

„Както казах, Рууни е много млад, така че трябва да му дадем още малко време, за да натрупа още опит и да помъдрее”, добави дон Фабио.

„Но истински вярвам, че един ден може да бъде капитан. Той е може би най-талантливият млад играч на Англия, а което е още по-добре, има доста голямо поле за развитие пред него”, продължи италианският спец.

Рууни е много добър във всичко, с което се захване. Едно от нещата, които може да подобри е броят на головете, които реализира. Не вкарва толкова, колкото всъщност може, но съм сигурен, че това ще се промени за в бъдеще”, завърши националният селекционер на Англия.