Бившият селекционер на Англия Фабио Капело нападна Уейн Рууни и представянето му в четвъртфинала между Трите лъва и Италия. Звездата на Манчестър Юнайтед си навлече гнева на Капело, като по-рано обяви, че на играчите им е било трудно да се адаптират към методите му, докато той водеше отбора, заради езиковата бариера.

Капело обаче отговори бързо, че единствените методи, които Рууни приема, са тези на сър Алекс Фъргюсън. „Като гледах последния мач, мисля, че единственият език, който Рууни разбира, е шотландския,“ заяви италианецът.

Относно класирането на своята родина на полуфинал, Капело сподели, че малко се тревожи от факта, че на Италия й липсва острота в атака. „Италия изигра отличен мач срещу Англия, но на „адзурите“ им липсва един страхотен нападател, който да реализира купищата създавани положения,“ каза той. „Въпреки това мисля, че Прандели ще продължи да залага на Балотели и Касано.“

„Андреа Пирло е най-добрият полузащитник в света, заедно с Даниеле Де Роси. Надявам се срещу Германия да видя Киелини в защитата, той е много важен за Италия,“ даде своите съвети Фабио Капело, завършвайки, че нападателите според него в крайна сметка ще намерят пътя до вратата на Германия.