Селекционерът на Англия Фабио Капело говори за първи път след разразилия се секскандал с капитана на „трите лъва” Джон Тери. Италианският специалист заяви, че решението за това дали да отнеме капитанската лента на защитника или не ще бъде изцяло негово.

Самият футболисти вече проведе неофициални разговори с представители на Футболната асоциация, на които е бил посъветван да не предприема каквито и да е действия преди Капело да обяви позицията си. Италианският специалист коментира, че е запознат със всички детайли около сагата, въпреки че в момента не е в Англия. Капело се завръща в Лондон в четвъртък, когато ще очаква да има повече развитие по случая. Както е известно Капело се намира в дома си в Лугано, където се възстановява след претърпяна операция. Утре наставникът на „трите лъва” ще бъде подложен на прегледи, след което ще се завърна в английската столица. Очаква се веднага след това, Капело и Тери да проведат разговор.

„Знам всичко. В момента не мога да кажа нищо, но се завръщам в Лондон в четвъртък”, бе краткият коментар на Капело. Италианецът вече е разговарял с президента на ФА Лорд Трисман и изпълнителния директор на централата Йан Уатмор, където е бил уверен, че решението за бъдещето на Тери ще бъде взето единствено от него.

„Капело го харесва като играч и капитан, защото влиянието му върху останалите е перфектно. Все пак обаче, Капело ще трябва да вземе под внимание всички фактори преди да вземе решение. Той не се чувства под напрежение, тъй като е свикнал с това”, заяви пък източник близък до английската футболна асоциация.