Националният селекционер на Англия Фабио Капело, който има доста контузени играчи, ще започне в атака с Уейн Рууни и Дарън Бент в утрешната контролна среща с Дания.

Капело не взе Бент на Световното първенство през миналото лято, но сега е впечатлен от формата на новото попълнение на Астън Вила, който бе привлечен от Съндърланд за рекордна сума. 20-годишният играч на Вила Кайл Уокър, който играе на "Вила парк" под наем от Тотнъм, също бе включен в групата на италианеца за мача с "червения динамит".

Тио Уолкът пък ще оперира по фланга в утрешната среща. Англия ще трябва да се справя без своя капитан Рио Фърдинанд, който се контузи на загрявката преди мача с Уулвс, както и без Стивън Джерард, който получи травма по време на дербито с Челси. Бен Фостър и Питър Крауч се провалиха на фитнес теста в неделя, а Гейбриъл Агбонлахор напусна лагера на тима, поради лични причини.

За домакините от Дания в игра се завръща Никлас Бендтнер, който не е играл за своята родина след провала на Мондиал 2010. Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Андерс Линдегаард също бе включен в групата на тима от наставника Мортен Олсен. Англия, която е в една група с България за класиране на Евро 2012, гостува на 26 март в Кардиф на тима на Уелс в следващата си евроквалификация.