Селекционерът на Англия Фабио Капело обмисля нова схема на игра, която „трите лъва” ще използват по време на Световното първенство в ЮАР следващия месец, разкрива BBC.

Според авторитетния спортен канал, Капело може да бъде принуден да използва схема с трима централни защитници, ако проблемите на Гарет Бари с глезена се усложнят и футболистът на Манчестър Сити отпадне от сметките за Мондиала.

Капело никога до този момент не е използвал подобна постройка, но схемата не е чужда на англичаните, които играха в подобен вариант при загубата си с 0:2 от Хърватия през 2006 година, когато селекционер на отбора бе Стив Макларън.

„Има огромен шанс Англия да играе с трима централни бранители в първия си мач срещу САЩ на 12 юни. Капело никога не е използвал подобна схема на игра през своята кариера на мениджър, но обмисля такъв вариант, ако Гарет Бари не се възстанови от контузията си”, коментираха от BBC.

Контузиите в тима на „трите лъва” принудиха Фабио Капело да повика в разширения състав и централния защитник на Ливърпул Джейми Карагър, който преди няколко години се отказа от националния отбор на Англия.