Селекционерът на Англия Фабио Капело предупреди бившия си тим Милан, че крилото на Тотнъм е номер едно в света на поста си.

Очаква се уелският национал да играе в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига в сряда в Лондон, където росонерите ще трябва да заличават пасив от един гол след успеха на шпорите с 1:0 при гостуването на Сан Сиро.

Медиите в Италия са сериозно притеснени от участието на Бейл, който пропусна срещата в Милано заради травма, тъй като той вкара хеттрик във вратата на Интер по-рано през сезона.

„Днес Бейл е №1 в света, единственият, който може да направи разликата на тази позиция, заради скоростта, техниката и силата си, 3 качества, трудни за откриване в играч, който не е нападател”, каза Капело.

„Бейл не стартира отзад като бек, но натиска и когато се приближава към врата, той натиска към нападателите в средата и шутира с необикновена прецизност”, заяви италианският наставник, който 4 години игра за Милан като футболист, а цели 6 сезона бе треньор на росонерите.

Любопитен факт е, че Англия на Фабио Капело е в една квалификационна група за Евро 2012 с България и с Уелс на Гарет Бейл.