Фабио Капело призна, че Англия все още има място в сърцето му, и прогнозира, че „Трите лъва“ ще излязат от групата на Евро 2012. Капело напусна поста селекционер в тима само четири месеца преди шампионата на Стария континент, след разрив с ръководството на ФА, и бе заменен от Рой Ходжсън.

Капело сподели пред Daily Mail, че му е било тежко да гледа отдалеч играчите, които доскоро водеше, в мача срещу Франция, тъй като все още се чувства част от колектива. „Естествено, че изпитах емоция, когато видях момчетата да излизат на терена. Англия е част от сърцето ми, работил съм с тези играчи, и хората в тази страна, цели четири години.“

Опитният специалист вярва в класирането на Англия напред, но предупреди, че следващият съперник Украйна, може да е доста труден. „Първият мач срещу Франция бе много важен, защото имаше напрежение, и противникът бе много силен. Никой отбор не пое риск, но нямаше и достатъчно самочувствие в тях. Англия се защитаваше добре, а Джо Харт е отличен вратар, и спаси опасни топки,“ коментира Капело.

„Англия има ключови играчи на важните постове. Стивън Джерард е опасен от разстояние и наказателни удари, а Джон Тери носи духа на отбора. Той нахъсва всички пред себе си,“ добави бившият наставник на „Трите лъва“.

„Те ще се класират, защото все още усещам моята работа там. Надявам се Рой да е щастлив след третия мач. Искам да побеждават. Резултатът на Украйна обаче може да е проблем, защото никой не очакваше да бият Швеция. Андрий Шевченко е съвсем различен, когато играе за националния отбор,“ завърши Фабио Капело.