Новият наставник на Англия Фабио Капело се опита да успокои големите очаквания свързани с неговия дебют начело на „трите лъва” в контролата с Швейцария, която ще се играе довечера.

„Не съм месия. Аз съм просто човек, който се опитва да постига резултати в следствие на здрава работа”, сподели пред „BBC Sport” италианският спец.

„Това, което ще се опитам да предам на отбора, е нагласата само за победи, както и увереност в собствените сили. Но не мога да изпълня чудеса за три дни. Най-важното е да се формира добра група, единна”, добави той.

„Това, което е интересно е, че в Англия, само 38% от играещите във Висшата лига, всъщност са англичани. В Испания, този процент е доста по-голям, така че селекционерът там има и много по-голям избор от мен. Тези факти не бива да бъдат забравяни”, коментира още Капело.

Италианецът наложи доста суров режим на своите състезатели, като една от забраните е върху играта на голф след тренировка.

„Не виждам защо футболистите да не спазват и зачитат правилата. Очевидно, има хора, които допускат грешки, но ако искаш да бъдеш част от една група, трябва да спазваш нейните правила. В четвъртък могат да играят голф колкото си искат”, завърши той.