Очакваният строг режим на Фабио Капело в английския национален отбор започна още с първата тренировка под негово ръководство, на която той представи списък с новите правила относно дисциплината в отбора.

Медиите в Англия разкриват какво включват строгите мерки на италианския специалист: забрана за визити в хотела в Хердфоршир на външни посетители включително агенти и приятели; играчите трябва да се хранят на една маса; не трябва да закъсняват за ядене; никакво разхождане по шорти и джапанки; трябва да се носят само анцузи на Англия, а когато се отива на мач – костюми с вратовръзка; никакви мобилни телефони на публични места; забранява се т.н. „Плейстейшън култура”.

Въпреки строгия режим на Капело – специалистът се обръща към състезателите само по фамилно име – английските футболисти са ентусиазирани от работата с новия си наставник.

Рио Фърдинанд, един от вариантите за капитан на „трите лъва” в утрешната контрола с Швейцария, сподели, че вчера, на първото занимание с Капело, се е чувствал като на първия си ден в училище.