Отчаяние е налегнало английските национали от твърдата ръка на новия селекционер Фабио Капело. „Сън” направи сензационни разкрития, буквално от кухнята на отбора, от които обаче става ясно защо играчите са в такава ужасяваща форма - гладни са!

Оказа се, че Капело е поставил атлетите на невероятно драстична диета, според която не им е позволено да се хранят ОСЕМ ЧАСА след тренировка. Разбира се, този план е само когато футболистите са на лагер с националния отбор.

„Играчите се оплакват, че им се вие свят и чувстват слабост след тренировка. Те бяха заедно четири дни на последния лагер и не можеха да повярват колко малко ядат. Повечето от тях са свикнали на сериозни порции въглехидрати всеки ден, за да поддържат енергията си. А сега го карат на малко зърнени закуски и препечени филийки,” разкрива източник от националния отбор на Англия. „Положението е толкова отчайващо, че някои от тях вече се запасяват с шоколади и чипсове в стаите си зад гърба на Капело.”

Диетата на Капело дори е докарала един от играчите да повръща на полувремето на мача с Чехия миналата седмица, като се смята, че това е бил Рио Фърдинанд. Слабостта на футболистите си пролича на терена, като те изобщо не бяха „в час”.

„Никой не смее открито да се оплаче от диетата, но иначе помежду им има доста мрънкане,” добави информаторът.

Специалистката по хранене Аманда Урсел коментира, че наистина не е нормално професионален спортист да изкара часове наред без храна след тренировка. Атлетите се нуждаят от протеини, което означава месо. Най-лошото обаче е, че подобно гладуване се отразява и психически на играчите, тъй като хората по принцип имат много емоционална връзка с храната…

Едно е сигурно – ако диетата продължи достатъчно дълго, Англия може да пропусне и Мондиал 2010, както се случи с Евро 2008.