Новият селекционер на Англия Фабио Капело увери, че до един месец ще научи английски, за да може да се разбира перфектно с футболистите си. В момента специалистът има основни познания, но заяви, че до първия му мач срещу Швейцария през февруари нещата ще се променят.


Италианецът бе представен официално днес, след като миналата седмица подписа договор с Футболната асоциация на Англия за срок от четири години и половина.


„Уверен съм, че до един месец, когато националният тим ще се за първи път под мое ръководство, ще мога да говоря езика“, коментира Капело.


Бившият наставник на Реал Мадрид също коментира, че ще разчита на Дейвид Бекъм, въпреки противоречията между двамата при престоя им в „кралския клуб“.


„Имах някои противоречия с Дейвид, но накрая той показа какъв невероятен човек и футболист е. До първия ни мач има повече от месец – доста време, за да бъдат взети важни решения“, каза още специалистът.


Италианецът допълни, че няма да има проблеми с мениджърите на големите клубове.


„Винаги съм имал прекрасни взаимоотношения с Арсен Венгер, сър Алекс Фъргюсън и с двамата испанци във Висшата лига – Рафаел Бенитес и Хуанде Рамос. На срещите в УЕФА винаги сме се разбирали, така че няма да има проблем да работим заедно с тях“, сподели Капело.