Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона се обърна, макар и задочно, към новото попълнение на тима – Златан Ибрахимович. Съпоставките между двамата са постоянни, като много често се споменава стилът им на игра и характерите.

Едно е сигурно, Ерик Кантона е щастлив, че Ибрахимович ще облече екипа на „червените дяволи“, но самият той не е готов да му отстъпи статута си на „Крал“ на „Олд Трафорд“.

„Имам лично съобщение за Златан“, заяви Ерик Кантона в ролята си на специален футболен специалист на Eurosport.

“Ти реши да сложиш червения екип. Това е най-добрият избор, който някога си правил. Когато ходиш в „Театъра на мечтите“ можеш да почувстваш призраците на легендите, които са били преди теб”, допълва Кантона.

„Когато вкараш първия си гол пред „Стретфорд Енд“. Когато чуеш публиката да скандира името ти. Когато сърцето ти забие толкова силно, че едва не избухва в гърдите ти. Когато усетиш, че ти ги обичаш толкова, колкото и те те обичат. Тогава, приятелю мой, ще усетиш, че си у дома“, продължава със силните думи Ерик Кантона.

„Последно: В Манчестър може да има само един крал. Ти можеш да си Принца, ако пожелаеш. Ако те интересува, номер 7 е твой. Това е моят подарък за теб за добре дошъл“, завърши Кнатона.