Бирариите във Великобритания трябва да остават отворени до късно по време на Световното първенство по футбол в Бразилия заради часовата разлика.

"Поисках да се помисли за промяна на работното време на пъбовете за мачовете на британския национален отбор по време на Световното първенство. Ще се консултираме с асоциацията на заведенията, полицията и общинските власти", каза Девид Камерън в "Туитър".

Британската асоциация на пъбовете (BBPA) поиска от министерството на вътрешните работи да изтегли работното време на тези заведения до 01.00 часа заради мача на националния отбор с Италия на 14 юни. Министерството обаче отхвърли тази молба, оставяйки заведенията да питат индивидуално местните власти за възможността да затварят по-късно. Премиерът поиска от вътрешното министерство отново да обмисли ситуацията, каза говорител на "Даунинг стрийт". "Нашето желание е бирариите да оставят отворени за съответните мачове, тъй като става въпрос за голямо национално събитие, коментира той.

Имайки предвид часовата разлика между Бразилия и Великобритания и това, че мачовете започват в 23.00 часа на съвещанията между заведенията, полицията и общините ще се вземат предвид мачовете, които се играят късно вечерта през уикенда на откриването, през уикенда при закриването на Световното и мачовете, в които участва Великобритания", каза говорителят. Асоциацията BBPA представлява 49 400 заведения. Тя смята, че ако заведенията остават до по-късно отворени по време на Световното по футбол, това ще им позволи да направят оборот за 20 млн. паунда.