След сериозната забележка, която Жозе Моуриньо направи на своя лекар Ева Карнейро, отново се заговори за чаровната дама в щаба на Челси.

Медиите и феновете  погледнаха към симпатичния физиотерапевт на лондончани, за да ни припомнят любопитни факти за нея.

Коя е Ева Карнейро? И какво трябва да знаем за нея?

Година на раждане: 1973

Родена в Гибралтар

Длъжност: Клубен лекар и помощник на медицинския директор

След две години работа с резервите на Челси, Ева Карнейро е повишена и преминава на разположение на първия състав през сезон 2010/11. Преди това е учила в университета в Нотингам. Тя има опит в работата с олимпийския отбор на Великобритания за игрите в Пекин.

Ева Карнейро се влюбва във футбола, докато е в Мексико, по време на Световното първенство през 1998 година.

Дори лекарят на Челси е футболист

Чаровницата е една от първите жени-физиотерапевти във Висшата лига. Социалните мрежи буквално избухнаха, след като тя за първи път се появи в щаба на Челси. Част от футболните фенове приеха това като добър знак, но според други - наличието на жена на пейката по време на мач е недопустимо.

Сексистките нападки спрямо Ева Карнейро се сипят отвсякъде, като най-дружелюбните гласят, че футболът не не е за момичета. Подобни лозунги обаче накараха ръководителите на футбола в Англия да затегнат мерките спрямо подобни инциденти.

източник: Gulliver/GettyImages, архив

Звездите на Челси не спират да хвалят своя лекар, а през миналата година Тибо Куртоа заяви, че Карнейро се справя много добре с работата си.

В последния скандал, в който името й бе замесено, е свързано с недоволството на Жозе Моуриньо. Специалистът обвини дамата в своя щаб в некомпетентност след равенството на тима срещу Суонси (2:2).

Вратарят на тима Тибо Куртоа беше изгонен с директен червен картон по време на мача. Докато бяха с 10 души на терена се наложи Ева Карнейро да окаже медицинска помощ на Еден Азар.

„Не съм доволен от медицинския щаб, защото дори и да си физиотерапевт на пейката, трябва да разбираш играта. Ако излизаш на терена, за да помогнеш на играч, трябва да си сигурен, че футболистът има сериозен проблем. Аз бях сигурен, че Еден не страда от сериозна контузия, а беше изморен в края на мача“, коментира Моуриньо след двубоя в събота.

В много интелигентен стил, Ева Карнейро "затапи", макар и индиректно, мениджъра на Челси след случилото се.