Джолиън Лескът не изглежда като най-приветливия човек на света. Никога не е бил типичен футболист. Тих, замислен, и непредубеден. Един поглед върху татуировките по тялото му обаче може да го издаде за минути. Спокойното момче от Бирмингам попадна в светлината на прожекторите, след като вкара първия си гол за Англия, и призна, че през целия си живот не спира да изненадва хората.

След като инцидент в детството му го оставя със сериозни наранявания на главата, дори близките му на моменти се съмняват в оцеляването му, а какво остава за футболна кариера. „Имам белег, но вече няма никакви поводи за притеснения,“ заявява Лескът, без да се впуска в подробностите. Всъщност, той е блъснат от кола, когато е на пет, и само спешна операция спасява живота му.

Заради белега обаче, той се впуска в бизнес, с правене на шапки, и от април има компания, заедно с братята си Аарън и Джордън, за производството на модния аксесоар.

СНИМКА: ТАТУИРОВКИТЕ НА ЛЕСКЪТ

На дясното си рамо Лескът има татуиран ангел-пазител. На дясната му гърда е изобразена роза, заради моминското име на майка му – Роуз – а текстът под нея гласи: „Не слушай никой, който ме е познавал, защото ако ме е познавал, това значи, че сега вече не съм аз.“

На левия бицепс има светец, и надпис: „Ще умра преди да загубя, защото съм роден да побеждавам“. От двете страни на тялото си има фразите: „Уважавай всички“ и „Не се страхувай от никой“.

На най-болезненото място – корема, има послание: „Ако някой умира всеки път, когато друг се ражда, благодаря на онези, които са дали своя живот, за живота на моите синове“.

На двете си ръце Джолиън Лескът има имената на синовете си Клейтън и Донован.

Какво се крие под страховитата външност на Джолиън Лескът?

източник: Reuters и БГНЕС