Думите „обвързване” и „лоялност” се появяваха доста често по време на трансферния прозорец през това лято, но те бяха допълвани от „тежки санкции” и „ограничителни мерки”.

Вричането във вярност се превърна в добродетел от 1992г насам, която не всички футболисти притежаваха. През това лято обаче, понятието загуби своя смисъл и тежест.

Първо, Михаел Балак каза, че ще остане верен на Челси, но трансферът му на „Сантяго Бернабеу” изглежда твърде вероятен.

Играчът на Рединг и английски национал Ники Шори се „обвърза” с тима си, макар, че отказа да подпише нов контракт с клуба. Причината най-вероятно "не" е интересът от страна на Уест Хем и Нюкасъл.

Ариен Робен се кълнеше, че ще премине на „Олд Трафорд”, точно преди да се присъедини към Челси. Сега, най-вероятно ще отиде в Реал Мадрид. Все пак баща му и агентът му, вярват, че сделката ще се осъществи до края на седмицата.

Габриел Хайнце поне бе честен и разкри желанието си да премине в Ливърпул. Футболистът ще се пробва да постигне това, като внесе проблема в арбитражния съд на Премиършип.

Къртис Дейвис от Уест Бромич вече „доказа” своята преданост, след като отказа капитанската лента и се надява да премине при градския съперник Астън Вила за 7 милиона лири.

От своя страна, Вила искат да подпишат с вратаря на Хартс Крейг Гордън, който вече бе преминал медицински тестове в Съндърланд.