В случай, че някой се притеснява за това как Стив МакЛарън ще оползотвори състоянието от 2.5 милиона паунда, които получи като компенсация за уволнението си като национален селекционер на Англия, „Дейли Мейл” разкри отговора… Той се крие на едно от най-красивите места за почивка – Карибските острови.
МакЛарън ще е сдобие с чисто нова вила на Барбадос, за скромните 1.9 милиона паунда.

46-годишният специалист, който бе уволнен в четвъртък, вече притежава един имот на Карибите – къща с три спални, на стойност 1 милион паунда, в комплекса "Роял Уестморленд".

Новата вила ще бъде построена на същия парцел, но ще е по-голяма и по-скъпа – с пет спални, върху 5000 квадратни фута, почти двойно на първата. Според запознати, МакЛарън е приключил сделката преди шест седмици, когато Англия все още имаше шанс да се класира на Евро 2008.

Стив МакЛарън разбуни духовете в Англия, когато в сряда вечерта отказа да подаде оставка след срамната загуба от Хърватия, а вместо това предпочете да изчака уволнението си, за да прибере компенсацията.

Нещата не тръгнаха на добре, още когато на следващата сутрин МакЛарън бе изловен със съпругата си Катрин в прекрасно настроение, с грейнали усмивки.

На Карибите, Стив и Катрин ще имат за съседи хора като Гари Линекер, Рио Фърдинанд и Джо Коул, състезателите по крикет Андрю Флинтоф и Маркъс Трескотик, голфърът Иън Ууснъм, жокеят Ричард Джонсън, бившата шампионка от „Уимбълдън” Вирджиния Уейд, както и тенисистът Андрю Мъри.

МакЛарът ще даде част от компенсацията и на фонд за борба с рака в Йоркшир.

Освен 2.5 милиона за МакЛарън, Футболната Асоциация ще олекне с още милион, който ще компенсира асистент мениджъра на националния отбор Тери Венейбълс.