Холандският национал премина на „Анфийлд” през лятото и вече е един от любимците на феновете. Той разкри пред журналисти, че живота в Англия много му допада и иска да бъде още по-важна фигура в отбора на Рафа Бенитез.

„Едно от нещата, които научих от престоя си тук е да се наслаждавам на това, което правя и част от това е да правя всичко с усмивка.”, сподели Кайт, който има 12 гола на сметката си през този сезон.

„Играх няколко страхотни мача досега през сезона срещу Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Барселона. Как да не изпиташ максимално удоволствие от такива двубои? Кариерата на един футболист е много кратка и трябва да се насладиш на всеки един миг от нея.”

„Много от треньорите и мениджърите, с които съм работил са ми казвали, че дяволски много им се играе пак. Аз се замислих над това и разбрах колко са прави. Рафа поиска от мен да вкарам 18 гола този сезон, когато се присъединих към клуба и аз все още вярвам, че мога да изпълня това до края на сезона. Имах няколко добри мача, в които обаче не вкарах и направих непростими пропуски.”, допълни Дирк.

„Трябва да бележа още голове. Но най-важно за мен в момента е достигането с Ливърпул до ½-финалите на Шампионската лига.”, завърши холандското острие.