Атакуващият халф на Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава изяви желание да играе по-редовно за клубния си тим, за да е в отлична форма, когато дойде моментът да представя родината си.

Японецът е взел участие едва в 4 от 11-те мача на „червените дяволи“, което носи своето отражение както във физическо, така и в психологическо отношение.

„Лично аз се чувствам по-силен след двата мача за Япония, които изиграх. Като отбор имаме още неща, които трябва да свършим“, отчете Кагава.

„Сега всички трябва да се върнем в Европа или домашното първенство и да се опитаме да поправим проблемите, които тези два двубоя ни разкриха“, допълни той по отношение на загубите от Сърбия (0:2) и Беларус (0:1).

„Атмосферата в националния отбор е доста по-различна от тази в Юнайтед, но все пак се почувствах приятно да бъда на терена и да играя. Може би това се дължи на факта, че напоследък стоя повече на пейката. Не се почувствах напълно готов да играя в тези двубои. Точно в такива трудни моменти трябва да стана по-добър“, завърши Кагава.